Ce este epilarea definitiva

Parul nedorit nu mai este o provocare. Apeleaza la epilarea definiva!
Femeile isi doresc sa arate mereu impecabil indiferent de sezon, cautand in permanenta cele mai bune metode pentru a afisa o piele frumoasa si sanatoasa, ca de matase. Metodele clasice de epilare pot fi dureroase, pot provoca alergii si leziuni inestetice la nivelul pielii, insa unul dintre dezavantajele cele mai mari este faptul ca procedeul trebuie repetat la intervale foarte scurte de timp. O alternativa eficienta la procedeele conventionale o reprezinta epilarea definitiva prin laser sau prin IPL.

Epilarea definitiva este un procedeu cosmetic ce implica distrugerea radacinilor firelor de par, fara a afecta insa pielea in niciun fel. Sistemul de epilare definitiva de la Red Salon este o metoda sigura si eficienta de indepartare a parului nedorit, are o actiune rapida si ofera un confort total utilizatorului.
Epilarea definitiva cu laser este o procedura sigura si nu prezinta efecte secundare cancerigene.

Procedeul de epilare definitiva este contraindicat in urmatoarele situatii:
sarcina si alaptare;
leziuni ale pielii, psoriazis, dermatite.
afectiuni precum herpes, vitiligo, zona Zoster;
cancer de piele sau orice forma activa de cancer.

Cate sedinte de epilare definitiva sunt necesare?

Epilarea definitiva se realizeaza in mai multe sedinte. In functie de zona care este supusa tratamentului, tipul pielii, grosimea si culoarea firului de par, varsta si alte caracteristici fiziologice, numarul de sedinte, precum si durata fiecarei sesiuni poate varia.

Frecventa sedintelor de epilare de acest tip se face conform unui algoritm impus de fiziologia cresterii firelor de par, deoarece cresterea acestora nu este niciodata uniforma. Intervalul mediu de sedinte necesar este de 8-12, insa variaza de la o persoana la alta, conform coordonatelor mentionate anterior.

In cazul persoanelor cu parul negru, pielea deschisa la culoare si cu un fir de par gros, rezultatele sunt mai vizibile si mai rapide decat in cazul persoanelor cu parul si pielea deschise la culoare. In primele 4 – 5 sedinte, frecventa este de 4 saptamani, dupa care acest interval creste la 6-8 saptamani, iar catre finalul procedurii ajungand sa fie chiar de 3 – 4 luni. Un tratament complet se poate desfasura pe o perioada de 1 an si jumatate, ca urmare a faptului ca firul de par creste ciclic, in 3 etape de dezvolatre.

De ce sa apelezi la epilarea definitiva

Tratamentul de epilare definitiva este o procedura non-invaziva, dovedita clinic, care isi mentine rezultatele pe termen indelungat. Asadar, reuseste sa-ti economiseasca timp, bani si eforturi, pe care tehnicile clasice de epilare le impun – vei avea libertatea de a face ce vrei, atunci cand iti doresti.

Mai mult, vei scapa de iritatiile produse de lama de ras si chiar de firele inestetice crescute sub piele. In plus, vei observa o reducere a cresterii firului de par inca de la prima sedinta.

Recomandari inainte de a incepe sedintele de epilare definitiva

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, cu efecte pe termen lung si pentru a evita riscul unei iritatii la nivelul pielii, este bine sa tineti cont de aceste indicatii:

  • Epilarea cu ceara, epilator electric sau penseta este contraindicata timp de 2- 4 saptamani inainte de inceperea procedurii. In schimb, recomandam folosirea lamei de ras in tot acest timp.
  • Nu folositi creme autobronzante, nu va expuneti pielea la soare sau solar cu 10 – 14 zile inainte de sesiunea de epilare definitiva.
  • Tratamentul de epilare definitiva trebuie aplicat pe pielea curata, fara produse cosmetice precum deodorantul sau cremele de corp.
  • Inainte de procedura, evitati expunerea la orice sursa de caldura, cum ar fi baile calde, sauna si sportul.

Recomandari dupa tratamentul de epilare definitiva

  • o permanenta hidratare a zonelor in cauza;
  • folosirea de creme calmante sau a pudrelor antiperspirante in cazul tratamentului aplicat in zona axilei;
  • utilizarea cremelor cu fotoprotectie pe intreaga durata a procedeului de epilare definitiva, indiferent de zona corpului.

Epilare definitiva cu laser sau prin IPL?

Deosebirea dintre IPL si laser este faptul ca ele folosesc lungimi de unda diferite. In cazul epilarii cu laserul, lumina patrunde in profunzimea pielii, intr-o singura directie si este absorbita de un singur pigment. In ceea ce priveste epilarea prin IPL, lumina are un spectru mai larg si este absorbita de mai multi pigmenti.

Lasa-ti pielea in grija specialistilor de la RED SALON si te vei bucura de o piele ca matasea!